Наплатом казни за најтеже прекршаје које су чинили, несавесни возачи знатно су допринели повећању државног буџета, а у првој половини године приход од казни већи је за скоро шест милиона евра у односу на 2019, изјавио је данас министар унутрашњих послова Александар Вулин.

„Од 1. јануара до 30. јуна ове године наплаћено је више казни за 5.996.378 евра у односу на 2019. годину“ , рекао је Вулин на састанку на коме су анализирани резултати у првој половини ове године, као и даље унапређење рада полиције опште надлежности и саобраћајне полиције.

Вулин је истакао да су припадници саобраћајне полиције свакодневно на улицама и санкционишу возаче који управљају аутомобилима под дејством алкохола и психоактивних супстанци, те су на тај начин спречили многе саобраћајне незгоде и сачували људске животе, саопштио је МУП.

Министар је на састанку истакао и значај враћања позорника на улице и истакао да ће 400 момака и девојака бринути о безбедности грађана.

„Сврха увођења позорника је да живот обичног човека постане бољи, лакши и безбрижнији, а 400 момака и девојака позорника појачаће квалитет нашег рада, али пре свега безбедност грађана“, рекао је Вулин.

Састанку су присуствовали директор полиције Владимир Ребић и начелници полицијских управа, а Вулин је посебно похвалио рад саобраћајне полиције.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

One thought on “За пола године приход од казни већи за скоро 6 милиона евра”

Comments are closed.