Саветница министра финансија Ана Јовић изјавила је да се до синоћ у поноћ, када је истакао рок за пријаву за помоћ од сто евра, пријавило 4.325.500 грађана.

„Уколико на тај број додамо и број пензионера и корисника новчане социјалне помоћи који су аутоматски били пријављени за новчану помоћ то је око 6.200.000 људи“, рекла је Јовић јутрос за Радио телевизију Србије.

Она је подсетла да је рок за пријаву био од 15. маја до 5. јуна, тако да је рок истекао, а највећи број људи који су се пријавили већ је примио новац, односно за преко шест милона је то већ исплаћено.

„Преостали ће бити исплаћени у понедељак“, рекла је Јовић. Она је додала да ће они који су поднели рекламацију добити новац и након понедељка, чим се рекламације реше.

Банка Поштанска штедионица данас ће исплатити једнократну помоћ у износу од 100 евра за још 145.581 корисника који су се лично пријавили путем портала или контакт-центра Управе за трезор.

Како је саопштено, Банка Поштанска штедионица ће, са данашњом исплатом, исплатити укупно 2.037.017 пунолетних грађана Србије.

На тај начин, како се наводи, били су партнер у јединственом економском подухвату Владе Србије који има за циљ да својим грађанима олакша излазак из кризе изазване пандемијом вируса корона.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, Бета