Захтеви за легализација оружја од 16. марта до 16. јуна

Захтеви за легализација оружја од 16. марта до 16. јуна

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић донео је наредбу у којој се наводи да власници нелегалног оружја могу да поднесу захтев за легализацију од 16. марта до 16. јуна ове године. Наредба министра ступа на снагу сутра, објављено је данас у Службеном гласнику.

Како се наводи, они који поседују нелегално оружје могу га предати у власништво државе, без накнаде. Надлежни објашњавају да се неће спроводити поступак доказивања порекла нелегалног оружја нити утврђивања одговорности за његово неовлашћено држање и ношење.

Ова наредба ресорног министра односи се на власнике који имају оружје из категорија А, Б и Ц.

На сајту МУП-а се наводи да у категорију А спадају минско-експлозивна средства, аутоматско кратко и дуго ватрено оружје као и оно скривено у другим предметима и оружје са пригушивачем.

У категорију Б спада свако оружје (кратко, дуго, полуаутоматско, репетирајуће, једнометно, двометно, са олученим и глатким цевима), док се у категорији Ц, између осталог, налази онеспособљено, старо оружје и његове модерне копије које не користе метак са централним или ивичним паљењем, ваздушно оружје…

ТопПрес/ Извор: Танјуг