Топола – Општински штаб за ванредне ситуације општине Топола, заседао је јуче 30. 10.  у просторијама општине Топола. На састанку поводом тренутне епидемиолошке ситуације донет је закључак, који преносимо у целости са фејсбук странице општине Топола,

З А К Љ У Ч А К

Формира се СТРУЧНО-ОПЕРАТИВНИ ТИМ (СОТ) ЗА ПРАЋЕЊЕ СИТУАЦИЈЕ У ВЕЗИ СА ЗАРАЗНОМ БОЛЕШЋУ ЦОВИД 19 Штаба за ванредне ситуације општине Топола.
У састав СОТ-а именују се: Данијела Ђокић Пантић, заменик команданта Општинског штаба за ванредне ситуације, др Горан Ђорђевић, директор Дома здравља „Свети Ђорђе“ Топола, др Тамара Каматовић, запослена у Дому здравља „Свети Ђорђе“ Топола и Гордана Ђорђевић, медицински техничар у Дому здравља „Свети Ђорђе“ Топола.
Задатак СОТ-а из 1. и 2. тачке овог Закључка је да прати ситуацију на терену у вези са заразном болешћу ЦОВИД 19, о чему свакодневно извештава команданта Штаба, односно председника општине и предлаже превентивне и оперативне мере усмерене ка отклањању и спречавању ширења заразне болести.
На територији општине Топола стање у вези са вирусом ЦОВИД 19 је стабилно.
Све јавне установе и предузећа, организације и службе на територији општине Топола раде без проблема и поступају у складу са прописаним мерама Владе Републике Србије.
ЈКСП Топола да предузме све потребне мере за додатно чишћење улица и јавних површина у Тополи, као и да омогући цистерне са дезинфекционим средствима за спољну употребу за грађане, до даљњег, уз обавезу да о извршеним активностима свакодневно извештава председника општине.
У циљу праћења ситуације, обавезују се директори основнох и Средње школе, као и Предшколске установе на територији општине Топола да свакодневно достављају извештаје Стручно-оперативном тиму Штаба за праћење ситуације у вези са заразном болешћу ЦОВИД 19, односно заменику команданта Штаба за ванредне ситуације Данијели Ђокић Пантић.
Обавезује се Дејан Пантић, члан Штаба, да оствари контакт са волонтерима који су били ангажовани у периоду трајања ванредног стања и да, уколико је потребно, тај списак волонтера ажурира.
Обавезује се председник општине Топола да Републичкој санитарној инспекцији упути захтев да у оквиру спровођења контроле поштовања мера прописаних од стране Владе Републике Србије, у свој план уврсти и све васпитно-образовне установе на територији општине Топола.
Преко средстава јавног информисања, званичног сајта и фејсбук странице општине Топола, упутити апел свим грађанима (физичким и правним лицима) општине Топола да се строго придржавају мера прописаних Уредбом о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести ЦОВИД 19. („Службени гласник РС“, број 66/20, 93/20, 94/20, 100/20, 109/20, 11/20, 120/20, 122/20 и 126/20).
Редовно пратити ситуацију везану за ЦОВИД пандемију на подручју општине Топола, саопштено је на фејсбук страници општине Топола, након одржаног састанка општинског штаба за ванредне ситуације.

ТопПрес