FOTO TANJUG, MUPFOTO TANJUG, MUP

Фабрика „Застава оружје“ у Крагујевцу већ почетком наредне године добија нову производну халу површине 4.000 квадрата, рађену по најсавременијим стандардима. Само за грађевинске радове из републичког буџета обезбеђено је око два милиона евра. Поред повећања производње за око 20 одсто,тиме ће у овој фабрици бити обезбеђено око две стотине нових радних места.

Према речима Милојка Брзаковића, директора фабрике „Застава оружје“, до 20. јула ће бити познат извођач радова, у току је јавни тендер, а нова производна хала ће бити завршена до фебруара наредне године. Фабрика је, додаје директор Брзаковић, озбиљно порушена током НАТО бомбардовања 1999, а сада ће коначно бити решен проблем са недостатком производног простора.

Држава је препознала значај ове фабрике, која око 95 одсто производње извози у иностранство. Добијамо савремену производну халу опремљену најсавременијом опремом и инсталацијама, где ће се водити рачуна и о енергетској ефикасности, као и о одличним условима за рад запослених – каже директор Брзаковић.

Део савремене опреме потребне за функционисање новог погона, али и осавремењавање постојећих фабричких хала, већ је стигао у Крагујевац. Ова улагања, да подсетимо, део су државног пројекта за улагања у наменску индустрију Србије, а крагујевачкој фабрици припало је укупно 9,7 милиона евра.

До краја године планирају да обуче нове мајсторе и инжењере који су и те како потребни овој фабрици.

ПОСЛОВИ

Директор Брзаковић каже да фабрика већ има уговорене извозне послове до половине наредне године. У току је уговарање извоза за трећи квартал наредне године. Иначе, вредност уговорених извозних послова за ову годину је око 60 милиона долара.

ТопПрес/ Извор: Вечерње новости