Топола – Весна Стевановић из Тополе, учитељица која је са својим ђацима на рекреативној  у Врњачкој Бањи због једне објаве на фејсбуку нашла се у озбиљном проблему. Наиме, Весна је на свом фејсбук профилу написала објаву у којој је рекла: „Нек цркну мамине мазе које без разлога нису са нама“, убрзо је своју грешку схватила и објаву обрисала, али већ је било касно.

„Ја волим свој посао и децу која су моји ђаци, никада им ништа лоше нисам рекла нити би тако нешто помислила. Била сам непромишљена, та глупост је врло кратко била на мом профилу, схватила сам да сам погрешила реч ми је излетела ја нисам тако мислила“, правда се учитељица  Весна.

Објава коју је Весна написала на свом фејсбук профилу

Како нам је рекла са њом су у Врњачкој Бањи ученици другог разреда, њих 10.

„Деветеро ђака није пошло са нама, три дечака су у казни, двоје није било у стању финансијски. Један дечак је болестан, двоје ромске деце такође није кренуло и још и један дечак. Жао ми је што нису овде са нама али то не значи да сам мислила то што сам написала“, додаје Стевановић.

Родитељи су пружили Весни подршку, истичући при том да је добар педагог и да је деца воле, погрешила је али је не треба осуђивати.

„Сјајан човек и педагог, деца је много воле, никада нисмо имали са њом никакав проблем. Учитељица Весна  нашу децу учи и покушава да их  изведе на прави пут, да их научи макар мало шта их у животу чека. Због једне објаве на фејсбуку односно погрешног тумачења исте је осуђују и нападају то је стварно дно дна. Само особе које не познају Весну могу да кажу нешто лоше о њој јер измишљају, она је извела много генерација на пут, људи је поштују и воле а то смо и ми родитељи потврдили јер смо јој пружили подршку. Најлакше је некога осудити а не саслушати“, тврди Владимир Милованчевић, родитељ.

Родитељи испред школе

Иначе његова ћерка Вања је тренутно на рекреативној са учитељицом и својим вршњацима у Врњачкој Бањи.

Директор ОШ „Карађорђе“ у Тополи Ивица Миливојевић у потпуности се слаже са 16 родитеља који су јутрос доласком у школу желели да подрже учитељицу.

„То је била једна несмотрена реченица, знам да учитељица то никада не би помислила јер је изузетан педагог. Свесна је да је погрешила , каје се због тога али на жалост неки људи су је осудили пре него што су је саслушали. Она је иначе мало слободнија у комуникацији, да кажем, брзоплето је  се излетела тог тренутка. Објаву је убрзо скинула али на жалост било је касно, медији су већ пренели њену објаву а да је нису саслушали. Јутрос је 16 родитеља дошло у школу сви је подржавају, не осуђују је ни једног тренутка и баш као и ја кажу да је то било не промишљено и брзоплето. Она је диван педагог, учитељица за коју ја само имам речи хвале, деца је воле, никада нисмо имали никаву замерку на њен рад. Какви ће потези Министарства бити видећемо  наредних дана“, изјавио је за ТопПрес директор школе Ивица Миливојевић.

ТопПрес