Топола – На данашњој седници скупштине Покрета обнове Краљевине Србије досадашњи председник ове партије Жика Гојковић поново је изабран на ту функцију. На седници скупштине био је присутан 461 делегат од 687 позваних. Гојковић је на функцију председника изабран једногласно, док је Милош Парандиловић доскорашњи портпарол, изабран за заменика председника.

Пре неколико седмица у ПОКС-у је дошло до подела, када је део председништва странке самоиницијативно заказао скупштину странке за 15. јануар и кандидовао Војислава Михаиловића за председника.

Након тога Главни одбор ове партије је заказао скупштину странке за 02. јануар, док је део председништва померио „своју“ скупштину за 03. јануар.

Гојковићу је мандат истекао 15. октобра, али је одлуком председништва наставио да вршу ту функцију све до скупштине чије одржавање је било предвиђено након председничких и парламентарних избора.

Изненадни пуч изненадио је све у странци, посебно због тренутка у коме се догодио. Подела је настала у најгорем тренутку по ПОКС јер се њихова коалиција „НАДА“ коју су формирали са ДСС-ом Милоша Јовановића котира доста добро у истраживањима јавног мњења.

Избори су за 3 месеца, а ПОКС чека правна борба како би се утврдили легитимни представници. Процене су да су уз Гојковића 2/3 странке, али и правни аргументи. Гојковић је у свом говору позвао монархисте на уједињавање и пуну подршку Милошу Јовановићу за председничку кандидатуру.

ТопПрес/ Извор: Медиа портал