У Kрагујевцу ускоро куповина домаћих намирница преко интернета

У Kрагујевцу ускоро куповина домаћих намирница преко интернета

Шта се у Србији највише купује путем интернета?
Начелник ветеринарске инспекције апелује да се месо не купује на бувљацима
Удар на кућни буџет: Комплет књига за основну школу и до 18.000 динара, а неки уџбеници више не могу ни да се наследе

Домаће намирнице, као што су воће, поврће, зимница, млечни и месни производи, које производе регистрована полјопривредна газдинства у околини Крагујевца, заинтересовани ће од маја моћи да пазаре посредством сајта zdravoshop.rs. Поред тога, сеоска домаћинста ће ове производе моћи да продају и са “кућног прага”.

Продаја домаћих намирница “са кућног прага” и преко интернет биће омогућена захваљујући програму формирања мреже домаћинстава за производњу и продају производа са руралног подручја, који је покренуло Удружење за друштвени развој младих “Интерактив“. Циљ је да сеоска домаћинства повећају приходе, а фокус је на економском оснаживању жена на селу, али и да се људи у граду снабдевају здравим и квалитетним намирницама.

“Пројекат се реализује у складу са Правилником о продаји малих количина пољопривредних производа Министарства пољопривреде. Грађани ће бити у прилици да од маја поруче посредством сајта zdravoshop.rs  домаће намирнице од произвођача са руралног подручја, које ћемо им ми дистрибуирати два пута недељено. Овим пројектом биће омогућена и куповина “са кућног прага”, где ће купци ступити у контакт са произвођачем и договорити се о преузимању производа. Нагласио бих и да ће на сајту бити објављен списак свих произвођача са контактом и локацијом на којој се налазе”, објаснио је председник Удружење за друштвени развој младих “Интерактив“, Бранко Ратковић.

Иначе, оваква врста продаје домаћих намирница већ је заживела у другим великм градовима наше земље, а годинама уназад се примењује у Немачкој и Данској.

Пројекат “Мрежа домаћинстава за дистрибуцију пољопоривредих производа са руралног подручја Крагујевца” финансира са 300.000 динара Министарство за рад, борачка и социјална питања, а подршку су пружили Министарство пољопривреде, овдашња Пољопривредна стручна служба и локална самоуправа.

ТопПрес/ Извор: ИнфоКГ, Бранко Вукашиновић

KOMENTARI

TOPPRESS: 0
DISQUS: 0