Топола – Вечерас је у Тополи одржана оснивачка скупштина Странке слободе и правде на којој је формиран општински одбор ССП Топола. Скупштини је присуствовао председник странке Драган Ђилас и његов заменик Борко Стефановић. Оснивачку скупштину је отворила Драгана Маринковић, председница ОО ССП Топола, која је поздравила присутне госте.

Председник странке Слободе и правде у Тополи, фото: ТопПрес

„Данас демократија не постоји, једни исти људи владају а Топола стагнира. У нашем одбору су људи који се никада активно нису бавили политиком живе од свог рада и имају план за решавање горућих проблема у Тополи. Одлазак младих је један од проблема јер овде задњих 20 година није отворена већа фабрика која би их запослила, рестрикција воде, градска депонија… Топола има прелепа села, винарије, потенцијал су за развој туризма који на жалост није довољно развијен“, рекла је Драгана Маринковић.

Фото: ТопПрес

Да ли ће ова опозициона странка изаћи на републичке и локалне изборе још увек није познато, али према речима Борка Стефановића, све више симпатизера приступа странци.

„Званично је основан одбор Странке слободе и правде у Тополи и почаствовани смо што можемо да кажемо да смо друга опозициона странка по снази у држави и што отварамо одбор у Тополи. Знам да ће нас бити још више и нека је срећна слобода која вечерас креће из Тополе. Ми ћемо као опозиција донети одлуку да ли ћемо изаћи на изборе који су априлу и ако излазимо како ћемо изаћи“, рекао је Стефановић.

Фото: ТопПрес

Председник Странке слободе и правде Драган Ђилас, разговарао је са окупљеним грађанима у просторијама странке у Тополи. Он је том приликом истакао да људи морају имати разлог да остану у својој држави, не би ли нам земља у будућности била пуста и празна.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Драган Ђилас у Тополи разговарао са грађанима, фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Драган Ђилас у Тополи разговарао са грађанима, фото: ТопПрес