foto-tanjugfoto-tanjug

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић изјавио је данас да влада ради на приближавању пензија минималној потрошачкој корпи, односно просечној плати у Србији.

На коментаре опозиције да измене и допуне Закона о пензијско-инвалидском осигурању не гарантују да ће пензије да расту, Ђорђевић је рекао да гаранције не постоје и да је и у „њихово време 2000-тих је било замрзавање пензија“.

– Закон је подложан променама, али смо ми одговорном политиком показали да пензије могу да расту и оне ће бити веће од 8,8 до 13, 2 одсто веће и то важи за све пензионере. Наравно да реч са наше стране постоји. Ми смо захвални пензионерима што су имали стрпљења до сада – рекао је Ђорђевић у Скупштини Србије.

Министар је навео да могућност за повећање пензија дају економски резултати, наводећи да је боља наплата прихода, док суфицит износи 8,3 милијарде динара.

– Планирали смо дотацију из буџета за пензије од 185 милијарди, а сада смањујемо на 178 милијарди. Мање повлачимо из буџета, а враћамо пензије на старо и повећавамо их. То вам говори о резултатима – рекао је Ђорђевић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг