Ђурђевић Стаменковски: Заветници од данас у парламенту

Ђурђевић Стаменковски: Заветници од данас у парламенту

Са задовољством могу да констатујем да је Српска странка Заветници од данас парламентарна странка, изјавила је кандидат за председника Србије и носилац парламентарне листе Заветника Милица Ђурђевић Стаменковски.

„После обрађених преко 2.500 бирачких места, на трећем месту смо за сада на председничким са 5,45 одсто гласова. И даље се надамо другом кругу. На парламентарном нивоу имамо 4,64 процената“, рекла је она у обраћању новинарима.

Додала је да очекују још већу подршку са резултатима који пристижу, да имају разлога за славље, али да ће сачекати званичне резултате.

„Хвала посебно људима из многих српских села где смо освојили друго место, хвала српском сељаку, 10 година смо чекали овај дан, једини смо самостално изашли и грађани су то наградили, упркос томе што сам била најнападанији председнички кандидат“, казала је Ђурђевић Стаменковски.

Истакла је да су Заветници најснажнија патриотска и државотворна снага у Србији.

„Колико сутра настављамо са још јачим радом, неће бити коалиционих аранжмана и оправдаћемо подршку. Бићемо глас породице, радника, села. Ово је историјски дан за нас и за историју српског парламентаризма. Ми смо једина странка која је проистекла из народа“, поручила је Ђурђевић Стаменковски.

Она је историјски резултат и улазак у парламент посветила приминулом митрополиту Амфилохију, српском народу и литијама у Црној Гори и народу из Републике Српске, а посебно људима из целе Србије.

„Свима који су говорили да ћемо у парламенту бити у коалицији са СНС-ом поручујем да ћемо у Скупштини представљати српског сељака и бити у коалицији са српским грађанима. А то значи да неће бити предаје Косова, санкција Русији, нити уласка у НАТО“, закључила је Милица Ђурђевиц Стаменковски.

ТопПрес/ Извор: ФоНет

KOMENTARI