Топола – Непосредно пред последње изборе, у Тополи је формиран иницијативни одбор странке „Заветници“. Иако млада странка постигли су за кратак временски период доста а у Тополи се око ове политичке групације окупља све већи број присталица и симпатизера. Због све већег интересовања првенствено младих људи у овој странци су спремни на нове кораке а о њиховом политичком деловању желе да упознају и представнике опозиционих странака у Тополи.

„Изненађујуће је интересовање младих који су по први пут заинтересовани за политичка дешавања у нашој општини. Почели смо доста тихо, скоро стидљиво непосредно пред изборе, вероватно смо најбрже растућа странка што и није тако добро.  Колико смо у могућности водимо рачуна о ‘унутарстраначкој хигијени’. Трудимо се да не примамо баш свакога. Чињеница је да ко око себе окупи највећи број особа ограничених интелектуалних могућности има највише шансе да влада, томе сведоче многи примери, нас та прича не занима.  Дошли смо на идеју да контактирамо све релевантне политичке чиниоце на локалној политичкој сцени и покушамо да сву енергију која неоспорно постоји код народа усмеримо против локалног „зла“ које већ дужи временски период понижава интелигенцију сваког иоле нормалног човека са наших простора. По нашем мишљењу актуелна политичка ситуација у нашој општини је била тужна али из дана у дан постаје све више смешна. У том циљу упутили смо позив свим иоле озбиљним опозиционим странкама на локалном нивоу да се састанемо и договоримо будуће кораке. Ако буде воље и разумевања требало би да буде формиран ‘АКС Топола’ –  савез људи здравог разума којих је засигурно више него оних других, потребно их је само добро организовати“, рекао је за ТопПрес Драган Јовановић, председник иницијативног одбора странке „Заветници“ у Тополи.

Иначе, на председничким изборима одржаним 3. априла 2022. године на територији општине Топола,  Милица Ђурђевић Стаменковски  и странка  „Заветници“  освојила је 653 гласа  или 6,17 одсто.

ТопПрес

Драган Јовановић и Милица Ђурић Стаменковски, фото: приватна архива