Страгари – „Волели се ја и мој Дика све од петка до понедоника“, овако данас после тачно пола века заједничког живота шаљиво каже брачни пар Стевановић из Страгара који је овог викенда прославио педесет година брака. Њихова љубав родила се на први поглед а у брак су ступили после само три дана познанства. И како кажу, после толико година заједничког живота никада се нису покајали што су тако брзо стали на луди камен.

„Зорка је дошла код сестре која је такође удата у Страгаре за празник  ‘Преображење’. Кренули су у манастир Благовештење пешице а мој отац је кренуо за њима и сустигао их је недалеко од манастира. Тада су се први пут видели и упознали, био је петак а већ у понедељак су се узели, што ће рећи да је мом оцу и мајци требало само три дана везе да би је крунисали браком“, каже за ТопПрес Жељко Стевановић, Драганов и Зоркин син.

Зорка је родом из Рутоша општина Нова Варош а Драган је рођени Шумадинац. Судбина је хтела да се сретну и заволе баш у близини манастира а њихова љубав крунисана је 19.08.1972. године.

Фото: Жељко Стевановић, приватна архива

„Све је почело познанством онако уз пут, пешачењем према манастиру. Добро се сећам да су нам се погледи срели негде у близини тзв. Корита код лакат кривине. Два дана нам је било сасвим довољно да се одлучимо за брак и сада после педесет година заједничког живота поново би исто урадио. Сматрам да су дуге везе које млади сада практикују губљење времена, ми смо се кроз брак упознавали, волели, стварали породицу, градили кућу и све смо раме уз раме сложно“, прича Драган.

По свему судећи то је била љубав на први поглед и опстала је читавих пола века. Брачни пар Стевановић има троје деце и девет унучића а до следећег јубилеја стићиће и праунучићи па ће њихово славље увеличати још бројнија породица и пријатељи.

ТопПрес

Фото: Жељко Стевановић, приватна архива