Рековац –  Дом културе у Рековцу је након више од 70 година од свог оснивања добио ново рухо захваљујући средствима које је Европска унија (ЕУ) обезбедила преко развојног програма ЕУ ПРО. Уз подршку ЕУ од 72.000 евра и учешће локалне самоуправе од 16.000 евра замењен је кров, постављена нова столарија и под у сали, реновиран је санитарни блок, набављен је нови намештај и опрема за изложбени простор, каже се у саопштењу за јавност.

„Сада у нашем Дому културе имамо све услове за организовање различитих манифестација које ће промовисати културне и економске потенцијале општине”, рекао је Александар Ђорђевић, председник општине Рековац, додајући да ће се све активности организовати у складу са епидемиолошким мерама и препорукама надлежних институција.

„Установа која је била у веома лошем стању, пред рушењем, данас има сасвим нови изглед и биће домаћин свим дешавањима у Рековцу и целом левачком крају”, истакла је Катарина Аврамов, директорка Дома културе који је 2016. године скупштинском одлуком припојен Културном центру општине Рековац.

Уз подршку Министарства културе и информисања Републике Србије од 8,5 милиона динара које је општина Рековац добила за другу фазу реконструкције, Дом културе ће добити и опремљену биоскопску салу.
Током пројекта спроведене су активности које се односе на примену принципа доброг управљања како би се регулисало управљање и коришћење објекта, а посебна пажња је усмерена на недискриминацију која подразумева да ће особе са инвалидитетом и деца са посебним потребама имати приоритет у бесплатном коришћењу садржаја Дома културе. Ове активности се спроводе у партнерству са програмом Сwисс ПРО који подржава Влада Швајцарске.

Пројекат реконструкције Дома културе у Рековцу финансира Европска унија у партнерству са Владом Републике Србије преко програма EU PRO. Комплементарне активности пројекта које се односе на примену принципа доброг управљања спроводе се у сарадњи са програмом Swiss PRO   који подржава Влада Швајцарске.

ТопПрес/ ПР текст