ИПСОС објавио коначну процену резултата избора

ИПСОС објавио коначну процену резултата избора

Маркетиншка агенција за истраживање јавног мњења „Ипсос“ објавила је коначну процену резултата председничких и парламентарних избора који ће бити одржани 3. априла 2022. године.

Очекивана излазност износи 58,7 одсто, односно очекује се да буде у интервалу од 56,9 до 60,5 одсто у односу на број уписаних бирача, стоји у саопштењу ИПСОС-а, преносе Новости.

Према проценама Ипсоса за парламентарне изборе, листа Александар Вучић – Заједно можемо све има велике шансе да освоји натполовичну већину мандата у Народној скупштини будући да три дана пред изборе има подршку 51,4 одсто грађана.

Следећа по снази је листа Мариника Тепић – Уједињени за победу са 13,8 одсто, а трећепласирана листа Ивица Дачић – Премијер Србије са 8,5 одсто.

Очекује се да цензус пређу листа МОРАМО, листа Др Милош Јовановић – Нада за Србију и листа Милица Ђурђевић Стаменковски – Српска странка Заветници.

Шансу да пређу цензус имају још листа Суверенисти – Саша Радуловић-Милан Стаматовић-др Јована Стојковић и листа Бошко Обрадовић – Патриотски блок.

За председничке изборе Ипсос предвиђа да би Александар Вучић, према резултатима анкете, освојио 60,1 одсто односно апсолутну већину гласова.

Другопласирани је Здравко Понош са 16,4 одсто, док остали председнички кандидати имају у процентима изражену једноцифрену подршку.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI