У току је слање коверата грађана за наградну игру „Узми рачун и победи 2020“, правила игре су већ добро позната – у коверту спаковати 10 фискалних рачуна или слипова чија појединачна вредност није мања од 100 динара, међутим, уколико ти исечци не садрже потребне податке, коверта ће бити неважећа.

Представник НАЛЕД-а Иван Радак наглашава да је на сваком фискалном рачуну потребно да стоји ПИБ, назив трговца, назив купљеног производа, цена, датум који није старији од 1. септембра и фискални лого на дну рачуна.

„Врло је битно да грађани обрате пажњу, јер се дешава да на фискалном рачуну уместо назива онога што купујете стоје речи „роба“ или „производ“ или да уместо цене пише да сте купили 100 нечега по динар. Ти фискални рачуни се неће важити, јер је то неисправан фискални рачун“, објаснио је Радак за Танјуг.

Врло је битно, истиче, да на рачуну пише да ли је купљен сок, хлеб, млеко и њихова цена.

Код слипа је потребно да стоји, каже Радак, такође, назив трговца, датум који није старији од 1. септембра, износ, да је трансакција одобрена и четири последња броја картице.

Радак додаје да у једној коверти није неопходно да буду слипови само са једне картице, већ се могу наћи и слипови плаћени другим картицама.

Апелује на грађане и да обрате пажњу на рачуне које добијају у појединим угоститељским објектима, јер се дешава, каже, да грађани добију нешто што личи на фискални рачун, а реч је заправо о међурачуну или предрачуну.

Такође, Радак указује да се у овој наградној игри не могу наћи исечци са банкомата или путарина.

Уколико се некоме „поткраде“ већи број рачуна или слипова, односно више од 10, Радак наглашава да та коверта неће бити дисквалификована.

„Правила кажу да је потребно најмање 10 фискалних рачуна или слипова, међутим уколико је неко послао више рачуна или слипова, или 10 рачуна а поткрао му се неки слип, и те коверте ће бити важеће“, каже Радак.

Истиче да је интересовање за наградну игру премашило сва очекивања и додаје да ће се на гомили за прво извлачење, 21. новембра, највероватније наћи више од милион коверата.

ТопПрес/ Извор: Танјуг