Горњи Милановац, Топола – Успешан у послу није само онај ко ради и заради за себе, већ ко мисли и на друге. Када је пре пет година Дарко Мирковић из Тополе ушао у посао са рибљим специјалитетима имао је јасан циљ, радити вредно и помагати друге.

„Ја и супруга имамо рибарницу ‘Fresh Fish plus’ у Горњем Милановцу. У нашој понуди су све врсте рибе која се могу купити код нас у Србији. Купцима нудимо, свежу, смрзнуту, димљену али и пржену рибу. Поред разних врста рибе продајемо и рибље специјалитете и прерађевине од рибе, тако да покривамо цео рибљи асортиман“, казао је за ТопПрес Дарко Мирковић власник рибарнице.

Велики избор рибе, фото: ТопПрес

У послу му помаже супруга, па у шали каже да ништа не би могао да постигне да уз њега није његова лепша половина. На идеју да помогну и оне који немају, дошли су заједно, и како каже код њих има рибе за све.

„Једном приликом сам послао рибу за нашег министра у Влади, спремао сам и за разне ручкове код богатијих породица, то су биле хоботнице, козице, морски деликатеси. Припремали смо и за сахране, помене. Најважније нам је, и то нам је циљ од првог дана да обезбедимо рибу у посним данима онима који то себи не могу да приуште, деци без родитељског старања, социјално угроженим породицама. Много деце на жалост живи у лошим условима и нема могућност да на Бадњи дан има рибу на столу, трудимо се да свима њима помогнемо и да ни једно дете не буде гладно тога дана“, истиче Мирковић и додаје да је у последњој акцији донирао око 30 килограма рибљих производа.

Код Мирковићи се може поручити и печена риба, фото: ТопПрес

„Имамо сарадњу са Црвеним крстом у Горњем Милановцу и недавно смо преко њих проследили 30 килограма рибе за децу. Увек се одазовемо на сваки њихов позив јер они имају евиденцију коме је помоћ неопходна, иначе и сами приватно када год сазнамо да некоме треба помоћи и да нема новца да својој породици приушти неку врсту рибе у посту, ми им радо поклонимо. Нисмо заборавили ни наше Тополце, прошле године смо поделили житељима једне стамбене зграде извесну количину рибе“.

Мирковићи су у свом послу постали лидери, и рекло би се да је она народна „Дај другоме, даће теби Бог“, у њиховом случају права истина.

ТопПрес

Рибарница се налази у Горњем Милановцу, преко пута маркета Идеа, фото: ТопПрес