foto-profimediafoto-profimedia

У крагујевачком Килинчком центру пацијенту је одстрањен тумор, величине бебине главе, тежак око 350 грама. Хируршки захват је извео тим, који преводи хируг уметник, професор примаријус др Дејан Д. Вуловиц, познат по томе што оперише уз музику, коју сам компонује, пише дневни лист Ало.

“Операција је трајала око пола сата и све је протекло у реду. Реч је о цисти лојних жлезда, која се стручно назива атером. Ови доброћудни тумори су чести али ретко достижу ову величину. Тумор је, према речима пацијента, био присутан око 10 година. После операције је била видљива драстићна промена, а пацијент је отишао кући задовољан”, рекао је за Ало др Вуловић.

Доктор упозорава да је меланом, злоћудни тумор коже у порасту.

“Важно је регистровати сваку промену на кожи и на време отићи на преглед. Меланом је можда најзлоћуднији тумор и његова учесталост је све већа. Јавља се код особа оба пола. Апелујем на све да не губе време ако примете неке промене на кожи. У Клиничком центру Крагујевац месечно се уради пет до шест хируршких захвата, када је о овом тумору реч”, каже доктор Вуловић.

ТопПрес/ Извор: Ало, ИнфоКГ