Аранђеловац – Један времешни угоститељ из околине Аранђеловца прошао је велике муке и завршио код хирурга у болници само зато што се прејео трешања!
Има људи који воле да уживају у ићу и пићу, али је овај (име познато редакцији) јео, кажу његови пријатељи, као да му је последње, и то све са коштицама! Због тога је и настао проблем.

– Познајем добро човека. Једва је претекао. Могао је лепо да пукне, верујте ми – уверљиво прича наш извор.

Каже да је његовог пријтеља невоља задесила прошлог лета. Јео је трешње, једну за другом. А сад да л` непажњом, појео је, причао ми је, сигурно око кило с коштицама. После му није било добро. Знате, пробавни проблеми…Те да л` је жуч, те да л` слепо црево, муке његове – наставља наш саговорник.

Несрећни човек морао је да иде у Аранђеловац и да тражи помоћ лекара. Упутили га код хирурга. Хирургу је одмах било јасно кад му је овај рекао шта је тог дана јео. Мом пријатељу то ни на крај памети није било, али после те интервенције, рекао ми је да више ни трешње ни вишње окусити неће! – преноси наш извор.

Специјалиста хирургије у аранђеловачкој болници др Горан Благојевић потврђује за „Информер“ да конзумирање воћа са коштицама може да изазове проблеме и упозорава читаоце.

– Треба бити веома опрезан при конзумирању трешања, вишања, малина, па и белог кукуруза, а касније и кад стигну грожђе и мушмуле. Ако се претера са количином и при том не водите рачуна како их једете, то доводи до велике непријатности. То се посебно односи када се воће просто гута са све коштицама. Дешава се да се у завршном делу ректума направи конгломерат коштица у виду фекалне грудве и овај проблем некада мора да се решава оперативним путем – истиче др Благојевић.

Интервенција је врло непријатна а статистика показује да су пацијенти чешће старије особе.

– Ове године нисмо имали такве случајеве, али их је било. Опоравак углавном протиче без проблема – закључио је др Благојевић.

ТопПрес/ Извор: Информер