Топола – Марко Лекић (33) из Тополе, на картинг трци отвореног шампионата Србије која је организована 20. 09. у Јагодини, освојио је прво место и постао шампион Србије у класи формула А.

„На овој трци која је уједно и последња ове године, сакупио сам максималан број бодова, са рекордом стазе у класи ФА, првим стартним местом и победом на обе трке. Освојио сам шампионску титулу Србије за ову годину и то је до сада мој највећи успех. На трци нас је било петоро, јака конкуренција, али победа није изостала и овај пут“, каже за ТопПрес шампион Србије у картингу Марко Лекић из Тополе.

У јакој конкуренцији Марко је победио, фото: приватна архива/ТопПрес

Лекић се картингом бави три године и једини је представник у овом спорту из Тополе.

„Целе године сам био веома успешан, од 10 трка колико их је било у овој сезони, само сам једном освојио друго место а девет пута сам победио. За следећу годину планирам јачу класу, иначе најјачу тзв. сифтер картинг ако финансије буду дозволиле“, рекао је шампион у картингу  из Тополе.

Он је исказао захвалност свима који су били уз њега на свим тркама. Како каже, без подршке породице, пријатеља и спонзора ‘Багерић’ не би било ни пехара.

ТопПрес

Марко први с лева и његови пријатељи после трке, фото: приватна архива/ТопПрес