Топола – Ни мање улице ни више проблема, рекли би мештани који годинама муче муку и сањају дан када ће у њихову улицу стићи тешка механизација и замирисати свеж асфалт. Улица Стевана Швабића пуна је дечје граје, веселих и вредних људи, и како кажу једино што им недостаје то је асфалт па да у својим домовима мирно спавају.

Улица Стевана Швабића још увек није асфалтирана, фото: ТопПрес

„Улица постоји око 40 година, никада овде асфалт није био, имамо макадам који није баш у сјајном стању, јер се често отварају рупе које су од сваке кише пуне воде. Улица нам је дуга 160 метара а од зграде општине је удаљена око 900 метара. Овде има доста кућа, улица је прометна, имамо шесторо малишана који сваки дан користе тај пут да би отишли до школе, на жалост још увек су принуђени да прескачу баре не би ли се поквасили и испрљали, јер овде асфалт никако да стигне“, прича један мештанин из ове улице за ТопПрес.

Према његовим речима, ову улицу прате бројни проблеми, који су од стране овдашњих мештана и решени. Међутим, и поред више покушаја и обраћања надлежнима још увек се није наишло на решавање проблема.

Уместо бетонских пропуста метални, фото: ТопПрес

„Ми немамо чак ни бетонски пропуст, овде је метална цев коју су грађани сами поставили да би могли да прелазе и то је насуто каменом и тако је остало. Било је проблема око имовинско правних односа, све је решено одавно и улица је прешла у власништво општине. Вода и канализација су нам санирани, све што смо могли да урадимо ми смо решили, остао је само тај асфалт за који молимо надлежне годинама али никако да дођу у нашу улицу“, јадају се мештани из улице Стевана Швабића.

Иначе, проблеме са имовинско правним односима општина Топола је имала у бројним улицама на територији вароши. Решавањем тих и сличних недостатака саниране су и улице по приоритетима. С тога постоји нада и код ових житеља недалеко од самог центра вароши, да ће и њихова улица заблистати новим асфалтом у скоријем периоду.

ТопПрес

Фото: ТопПрес