Топола – У селу Липовац код Тополе у недељу 16. јуна одржаће се друга липовачка гулашијада. Идеју за ову манифестацију добили су овдашњи мештани који су гулашијаду прошле године организовали по први пут а за ову недељу најављено је учешће чак 50 екипа.

„Сви смо се окупили да средимо терен где ће се манифестација одржати, средили смо терен поставили штандове где ће излагати и жене из Удружења жена. Ми мештани смо ово покренули и поносни смо како је то било прошле године а ове године очекујемо око 50 екипа из читаве Србије а најављено је и учешће неколико екипа из БИХ“ , каже за ТопПрес Ђорђе Ђорђевић један од организатора Гулашијаде.

Фото: ТопПрес

Према речима овдашњих мештана управо једна оваква манифестација требала је овом селу, и не само Липовцу, већ и другим селима највише због дружења.

„Вредно смо радили недељама уназад, средили смо школско игралиште и простор око храста записа где се манифестација и одржава. Буквално цело село се одазвало, свако је помогао на неки начин и радио колико је могао. Велику подршку смо добили и од локалне самоуправе и надамо се да ће у недељу све добро проћи и да ће гости и учесници бити задовољни“, каже мештанин Липовца.

Фото: ТопПрес

Званичан почетак манифестације заказан је за 10 часова, када ће све присутне поздравити Културно уметничко друштво „Опленац“ сплетом игра а онда ће први човек општине званично и отворити другу гулашијаду.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес