Осечина – Милутин Прокић је већ преполовио осму деценију живота а изгледа витално иако се нимало не може похвалити својим јеловником. Наиме, овај човек скоро 30 година није окусио свежу храну а главна посластица су му труле воћке, буђав хлеб и прокисао пасуљ и због тога је овај човек светски феномен.

„Све што је бајато то ми прија, ни сам не могу то да вам објасним, просто је тако. Никада се нисам разболео или пак имао неке здравствене проблеме. Иако сам ушао у осму деценију живота без проблема идем у надницу и тако зарађујем за живот. Никад ни најмањи проблем са желуцем нисам имао, па претпостаљам да ми је организам навикао и створио антитела на бактерије и вирусе због такве исхране, те због тога немам никакве тегобе и осећам се као чигра. Никада ме није болео стомак, нити сам повраћао, пасуљ за мене треба да стоји 10 – 15 дана, хлеб да се осуши, може и од годину дана, то је најбоља храна ”, казао је  Милутин.

Милутин једе само бајату храну, Фото: ТопПрес

И док често испред маркета можемо видети одбачено труло воће спремно за бацање управо такви плодови за Милутина су права посластица. Према речима његових пријатеља он чак замоли продавачице да му оставе такво воће да узме јер он то воли да оједе.

„Ја Милутина знам најмање 30 година, то је поштен и добар човек а пре свега вредан. Његов начин исхране свима је чудан и то што он једе нико преварио не би шта више завршио би у болници сигурно. Он чека да одстоји бар три дана да би му то пријало и да би му одговарало, нађе флашу са млеком које стоји месец дана и попије каже да има бактерије које су њему добродошле.   За три године појео је тону меда, људи баце труло воће из продавница и он једе то, замоли да оставе. Није он сиромашан и да нема али тако се храни и каже одговара му. Никада се Милутин није пожалио на пробаву, ако би му сада скували ручак и понудили топао и свеж оброк, он то узме, али га не једе одмах, већ остави да одстоји неколико дана и тек  тада конзумира. Неће да једе храну која је припремљена истог дана, воли да то одстоји, јер му тако прија“, казао је његов комшија Жарко Алић.

Труло воће за Милутина је права посластица, Фото: ТопПрес

Милутин се никада није пожалио на стомачне проблеме, важно је да храна коју конзумира има што дужи стаж, и тврди да је таква још укуснија. Поједини га сматрају правим феноменом када је јеловник у питању, а за његову навику тешко да имају објашњење и лекари. Ипак, оно што је чињеница јесте да многи иако се здраво хране врло често не могу ни улицу да пређу. А Милутин, иако му је јеловник „буђав“ изгледа, креће се и привређује као да је младић.

ТопПрес

Фото: ТопПрес