Топола – Прошле и ове године у нашој држави се бележи повећан број посета на различитим туристичким дестинацијама, јер су због пандемије корона вируса грађани за одмор бирали наша одмаралишта и све природне лепоте које има Србија. И управо у години корона вируса, један млади брачни пар заменио је улице Београда за село, а породична кућа постала је луксузно одмаралиште.

Породична кућа преуређена у луксузно одмаралиште, фото: ТопПрес

„Ја сам рођен у Липовцу, ово је место где сам одрастао, али због посла сам отишао за Београд са супругом и тамо смо започели заједнички живот. Међутим, када је завладала епидемија, све више времена смо почели да проводимо на селу, тако смо кренули да сређујемо кућу, првенствено за наше потребе, да ту дођемо, одморимо, да наша деца имају лепо уређено место за одрастање. Али како је реконструкција куће текла, дошли смо на идеју да целокупну кућу преуредимо за сеоски туризам и тако смо мало по мало средили да смо сада веома поносни на све ово што смо за годину дана урадили. Наша скромна кућа, где смо живели сада је луксузно одмаралиште, овде може да преспава 12 особа а могу се организовати и мање прославе до 120 људи“, каже за ТопПрес Аца Величанин, власник објекта „Mona Hill“ из Липовца.

Аца Величанин, власник објекта „Mona Hill“ , фото: ТопПрес

Према његовим речима, кућа пре и после реконструкције једва да може да се препозна, а све идеје су долазиле током реновирања.

Собе су за смештај 12 особа, фото: ТопПрес

„Ово је мој лични понос јер је овде била остава, подрум, котларница, па смо сами сређивали И од ничега смо добили јако леп простор. Док смо радили, трудили смо се да иако је ово село ипак гости имају одређену дозу луксузности а да се задржи мир, тишина и све оно што село пружа. Издајемо кућу у целости, иако има приземље и спрат који су одвојених улаза. Све што има у приземљу има и на спрату, комплетно опремљени дневни боравци, кухиља, купатило, спаваће собе које су са погледом на базен иза куће или са погледом ка Тополи и Опленцу“, рекао је власник овог објекта.

Тераса са погледом на Опленац и Тополу, фото: ТопПрес

Поред смештаја у луксузно опремљеној кући, гостима који се одлуче да одмор проведу баш овде на располагању је пространа башта иза куће, где се налази базен и кухиња.

Фото: ТопПрес

„Башта нам је подједнако важна као и кућа, јер смо у њено сређивање уложили баш доста. Овде је раније био запуштени воћњак, ми смо то очистили и ево видите како сада изгледа. Овде је за сада травна површина у једном делу, где планирамо да направимо спољни биоскоп и неко покретно игралиште за децу. Базен нам је био главна атракција, организовали смо и ноћна купања. Иза базена смо направили један мали рај за хедонисте, имамо велики сто за ручавање за 16 особа са погледом на базен, гости  могу овде припремити роштиљ, испећи прасе, имамо и котлић. У понуди је и домаће вино од винарије Петровић из Липовца, тако да  поред угодног смештаја, базена и домаће хране гостима нудимо и вино јер глупо би било да се овде пије нешто друго“, поносно нам прича Аца.

Поносни власник објекта, фото: ТопПрес

Објекат „Mona Hill“ отворио је своја врата за госте пре два месеца, а летња сезона траје до 31. октобра. Иако су кренули како кажу скромно, нису се надали да ће наићи на велико интересовање код туриста, па су за кратко време угостили бројне пријатеље и госте.

Базен омиљен гостима, фото: ТопПрес

„Кренули смо скромно у целу ову причу али за кратко време јако је одјекнуло и реклама од уста до уста нам је најважнија.  Имамо фејсбук и инстаграм профил,  од Тополе смо удаљени пет километара, од Аранђеловца седам, тако да смо негде на пола пута и лако нас је наћи. Очекујемо помоћ од општине да би наставили са нашим плановима јер доста тога смо осмислили а и са овим што сада нудимо гостима мислим да смо једно од најлуксузнијих места у овом делу Шумадије“, истиче Величанин.

Иначе, Липовац  већ сада има седам винарија, овде се последњих пар година интензивно сади винова лоза а све више инвеститора долази и улаже у ово мало село које је од Тополе удаљено свега пет километара.

ТопПрес

Гостима на располагању и кухиња напољу, фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес