Директорка ковид болнице у Батајници Татјана Аџић Вукићевић рекла је да ће уколико Кризни штаб донесе одлуку о укидању ковид пропусница подржати ту одлуку, јер верује да ако су државе у окружењу укинуле пропуснице време је да их и Србија укине.

Како је рекла за данашњи лист Нова, трећина или четвртина грађана Србије није прележала вирус корона или примила вакцину и да је, посматрајући те бројке, укидање ковид пропусница потпуно могућ исход на седници Кризног штаба која би требало да буде одржана током ове недеље

Она је нагласила да чак и по дефиницији пандемија може да траје од две до пет година.

„Ми не можемо и нећемо искоренити, то је једноставно немогуће“, казала је Аџић Вукићевић и напоменула да оно што може да се уради јесте да се научи да се живи да вирусом.

Директорка ковид болнице је истакла да не зна каква је будућност болнице у Батајници, када на ред буде дошло затварање специјализованих ковид болница, али је уверена да ће тај простор сигурно добити нову намену и да неће бити потпуно затворен за коришћење.

Седница Кризног штаба за борбу против корона вируса биће одржана у четвртак, потврђено је Танјугу у влади. Седница ће бити одржана у 16 сати.

ТопПрес/ Извор: Фонет, Танјуг