Одлучено да се укидају ковид пропуснице, саопштила је министарка Дарија Кисић Тепавчевић и додала да остаје препорука за ношење маски у затвореном простору.

– У првом реду навела бих укидање важења ковид пропусница које ће ступити на снагу од суботе. Имамо и задржавање препоруке за ношење маски у затвореним просторима.

Када је у питању укупан број људи на скуповима у затвореном, укида се лимитација, практично од суботе сви биоскопи и позоришта моћи ће да раде нормално. Када је у питању изолација, она је и даље на снази.

Она је додала да је изолација оболелих и даље на снази јер је то основна противепидемијска мера која укључује изолацију од најмање седам дана.

На основу учесталости оболевања и умирања имамо постепено смањивање. Оно што указује на повољнију ситуацију је укупан број прегледа на ковид амбулантама, број хоспитализованих, а то је условило и смањивање потребног броја ковид амбуланти. Болнице су почеле да се враћају у нормалан режим рада, а у овом моменту су ковид болнице нове болнице које смо изградили за време ковида – рекла је Кисић.

 

ТопПрес/ Извор: Курур.рс