Према информацијама Управе граничне полиције од 5:15 часова, теретна возила на граничним прелазима чекају и до осам сати, колико се задржавају на прелазу Шид на излазу.

На Бездану седам сати, Батровцима шест часова, као и на Хоргошу, на Келебији пет, Богојеву сат времена, Бачкој Паланци два сата, Градини сат и по, саопштио је АМСС.

Возачи данас треба да рачунају на променљиве услове вожње због нестабилног времена, са могућом појавом повремених пљускова праћених грмљавином, саопштио је АМСС.

Видљивост је добра сем местимично слабе магле на подручју Сјенице.

Понегде мокри и клизави коловози могу допринети успореној вожњи, како унутар градова, тако и на њиховим прилазним путевима. Саобраћај се на свим аутопутевима и главним правцима тренутно одвија без застоја и прекида, сем на деоницама где су радови.

Према последњим информацијама добијеним од ЈП “ Путеви Србије“, на наплатним станицама нема задржавања.

Радови на више путних праваца

На ауто-путу Е-75, Бешка (мост) – петља Нови Бановци, од данас до 2. јуна од 6 до 18 часова изводиће се радови на кошењу траве у разделном појасу, смер Нови Сад-Београд.

Саобраћај ће се одвијати возном саобраћајном траком, док ће претицајна саобраћајна трака бити затворена по сегментима у дужини до 5 км, сходно динамици радова. Радови ће се изводити са померањима, саопштили су Путеви Србије.

На путу Степојевац-Лазаревац (Ибарска магистрала) до 8. јуна од 7 до 17 часова радови на коловозној конструкцији, лева трака, у смеру Београд-Чачак, уз наизменично пропуштање возила, уз семафорску сигнализацију.

Ауто-пут Е-763, на деоници наплатна станица Обреновац – Сурчин, до 28. маја од 7 до 16 часова радови на кошењу траве у разделном појасу. Радови се изводе у покрету са затварањем претицајне саобраћајне траке у оба смера.

Бољевац – Ртањ, до 30. маја од 8 до 18 часова, радови на асфалтирању коловоза уз наизменично пропуштање возила, регулисано семафорима.

Мланча – Ушће, у месту Раленовићи, од 24. маја до 31. маја од 10 до 12 часова и од 14 до 16 часова доћи ће до периодичне обуставе саобраћаја због радова на санацији коловоза.

ТопПрес/ Извор: Танјуг