Национална служба за запошљавање саопштила је данас да је организовала атрактивне обуке којима ће својим корисницима обезбедити могућност да уз одређена нова знања и вештине за рад у ИТ сектору лакше дођу до посла.

Обука се односи на Јава програмирање, израду веб-апликација, ПХП и Нет програмирање…

Ово су, како се наводи, само неки од програма које је НСЗ обезбедила за своје кориснике. Добро је познато да будућност припада ИТ сектору и да ИТ стучњаци имају највише могућности за запошљавање на тржишту рада у Србији, али и широм света.

Национална служба за запошљавање је своје програме обука ускладила са потребама тржишта рада. У плану је извођење специјалистичких информатичких обука у 10 градова широм Србије, у које ће, у оквиру првог циклуса који почиње у септембру, бити укључено 775 полазника.

Пријаве ће бити отворене на сајту: www.итобуке.рс, до 22. јула, а услов је да су кандидати на евиденцији незапослених Националне службе за запошљавање, да имају најмање завршену средњу четворогодишњу школу, склоности за информатичко програмирање, да познају рад на рачунару и енглески језик најмање на А2 нивоу, наводи се у саопштењу.

ТопПрес/ Извор: Блиц