Чачак – Декан Агрономског факултета у Чачку и једини кандидат за ту функцију у наредном мандату, проф. др Томо Милошевић, на седници Наставно-научног већа ове високошколске установе одржаној ове седмице није добио потребну подршку за нови мандат. Професору Милошевићу недостајао је један глас јер је добио 22 од потребна 23.

Проф. Др Томо Милошевић је током своје каријере обављао неколико функција на Агрономском факултету од којих су најважније продекан за наставу и научно-истраживачки рад (1996-1998) и председник Савета Факултета (2002-2004). Такође, обављао је функцију шефа Одсека за помологију на постдипломским студијама и шефа Катедре за воћарство и виноградарство у неколико мандата. Функцију декана обавља од 4. децембра 2018. године.

О разлозима неизгласавања професора Милошевића запослени ове установе нису били вољни да дају изјаве али по свему судећи могући узрок је пад интересовања и мали број уписаних студената на појединим студијским програмима, од којих је најкритичнија ситуација на смеровима Воћарство и виноградарство и Зоотехника.

ТопПрес/ ГЗС