Топола – Брачни пар Величанин из Липовца пре непуне две године сложно и са пуно љубави покренули су сеоски туризам у својој породичној кући у овом селу надомак Тополе. Ни слутили нису, да ће за тако кратак период постићи изванредне резултате и угостити на десетине гостију из различитих крајева Србије али и из иностранства.

Фото: ТопПрес

„Сређивање куће и дворишта смо почели за време короне, у почетку смо били опредељени само за сеоски туризам, али сада имамо и госте који нам долазе на породичне одморе и госте који организују прославе својих весеља код нас. У нашој понуди имамо изнајмљивање простора за прославе које наплаћујемо по особи тј. по столици, смештајни капацитет код нас је 12 особа. Имамо доста људи који долазе са стране да праве прославе  а све је више  људи из наше околине што нам такође представља велику част и срећу. Имали смо седам, осам  свадби ове године и све су биле организоване домаћински и феноменално. Прошле године нисмо ни сањали да ћемо били оволико посећени морам се похвалити да смо ове године имали 170 датума тј. прослава ,ту су свадбе, момачке вечери и девојачке , пунолетства и рођендани, тако да смо више него задовољни овом годином“, изјавио је за ТопПрес Аца Величанин.

Фото: ТопПрес

Аца је са својом супругом Јованом врата свога дома отворио за госте, али овај млади брачни пар наставља са плановима па ће у овој години за госте припремити бројна изненађења.

„Планови су нам да задржимо оно што јесте заиста Мона Хилл, правићемо затворени базен ту ће бити и сауна, простор за организовање мало већих прослава, планирамо изградњу сале капацитета до 300 гостију. У Тополи смо отворили објекат капацитета 150 људи који је у модернијем стилу и веома је посећен захваљујући овоме што радимо јер много људи зна за нас , знају како радимо и стекли смо сталне муштерије који су задовољни нама тако да је се све то брзо прочуло. Са свим нашим гостима имамо другарски однос, гледамо да гост не буде само гост који ће доћи оставити новац и отићи. Долазе нам гости из целе Србије, имали смо стране госте других култура и вера што је за нас било прелепо искуство, 80 одсто наших гостију долазе по препоруци што нам је јако драго“, каже Величанин.

Фото: ТопПрес

За уређење унутрашњости куће углавном је била задужена супруга Јована која је заједно са Ацом сређивала породичну кућу управо онако како би сваки гост који једном дође пожелео да се ту и врати. Зато и не чуди податак да су током целе године имали попуњене термине и да се тражило место више.

Фото: ТопПрес

„Наш смештајни објекат је подељен на два дела, у првом делу су две спаваће собе, купатило ,дневна соба са кухињом и трпезаријом, док у другом делу има спаваћа соба, купатило, дневни боравак са кухињом. Што се тиче прослава имамо у понуди три менија и сервирамо им мени за који се они одлуче, док људи који су ту сами или породично на одмору могу сами спремати храну по жељи. У склопу дворишта постоји летњиковац који је опремљен и на којем се може роштиљати. Муштерије су задовољне нашим услугама и увек се враћају поново, проводе своје одморе код нас, праве  прославе и препоручују нас и веома нам је драго због тога јер то је доказ да радимо с љубављу, вредно и квалитетно“, каже Јована.

Фото: ТопПрес

Ово луксузно одмаралиште налази се на свега неколико километара од Тополе и већ је препознато као изузетан туристички потенцијал ове општине. Уз бројне садржаје и нове идеје у години пред нама оставиће без даха љубитеље сеоског туризма али и луксуза.

ТопПрес

Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес
Фото: ТопПрес