Нових 12 услуга Управе за ветерину на порталу еУправа

Нових 12 услуга Управе за ветерину на порталу еУправа

После 22 дигиталне услуге Управе за заштиту биља, од данас је доступно још 12 услуга Управе за ветерину на порталу еУправа, саопштило је Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде.

Нове електронске услуге Управе за ветерину, са већ постојећих 42 услуге за привреду које су уведене Програмом еПапир на порталу еУправа, чине први корак у доступности јавне управе кроз електронску комуникацију и стицање потребних услова за обављање делатности на једноставан и брз начин.

Ти поступци сада су бржи и јефтинији, а упис у регистре је доступан у неколико једноставних корака.

Корисник на Порталу еУправа попуњава електронски захтев, прилаже документацију и, уколико услуга захтева финансијски издатак, врши електронско плаћање, наведено је у саопштењу.

Систем аутоматски приступа електронским регистрима и прибавља податке по службеној дужности који су неопходни у процесу одлучивања.

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је једно од првих министарстава које се посветило дигитализацији својих услуга које пружа грађанима.

„Дигитализацијом ових поступака олакшавамо и омогућавамо јефтиније и брже пословање привредним субјектима приликом уписа у регистре које води Управа за ветерину. Ово су први кораци у дигитализацији услуга у области ветерине. Управа за ветерину ће наставити са дигитализацијом својих услуга како би олакшала привредницима обављање ветеринарске делатности.

У циљу унапређења пословног окружења и смањења административног оптерећења за привреду, влада спроводи свеобухватни реформски процес како би јавна управа била у служби привреде и грађана“, наведено је у саопштењу.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI