Министарство просвете Србије саопштило је јутрос да је полагање теста из математике, у оквиру завршног испита за ученке осмих разреда, одложено. Незванична сазнања да су тестови процурили у јавност и да су се током ноћи делили на друштвеним мрежама, потврдио је министар просвете Младен Шарчевић.

Каже да су Завод за унапређивања квалитета образовања и Министарство просвете добро урадили свој посао, али је затајило негде на терену.

„Неко је отворио резервну кесу са тестовима и продао тест из математике. Не знамо где се то догодило, али то ће да утврди полиција. Биће смена због овога“, најављује Шарчевић за „Новости“.

Требало је да осмаци почну с решавањем задатака из математике у девет часова, и да тест раде до 11 часова. Међутим, полагање теста је одложено за четвртак, такође од девет до једанаест.

Термин одржавања комбинованог теста неће се мењати и испит ће бити одржан у складу са Календаром активности за спровођење завршног испита за школску 2018/2019. годину, односно, у среду, 19. јуна, каже се у саопштењу.

Министарство додаје да се све остале активности у вези са уписом ученика у средње школе настављају по утврђеном Календару.

ТопПрес/ Извор: Танјуг, Прва