Окршај одборника у Тополи, седница Скупштине прекинута (ВИДЕО)

Окршај одборника у Тополи, седница Скупштине прекинута (ВИДЕО)

Топола – Шеста седница Скупштине општине Топола прекинута је после само десетак минута, због гласања и пребројавања истих на првој тачки Дневног реда. Наиме, одборнику Зорану Матићу из Митровчића Скупштина је требала да верификује престанак мандата, а на његово место владајућа већина је предложила Николу Мијаиловића из Војковаца. Расправа међу одборницима опозиције и власти уследила је одмах након гласања јер је Мијаиловић гласао иако његов мандат није још увек верификован. Убрзо потом председник СО Миодраг Миловановић закључио је седницу.

„Опозиција предвођена Бољом Србијом изазвала је неред  на седници скупштине општине. Прво су тражили  ванредну седницу, са сменом локалних функционера, а затим на заказаној седници се нису ни појавили. Данас су наставили са опструкцијом локалног парламента и то на шестој редовној сеници СО, када су после прве тачке дневног реда организовано напали скупштинску говорницу уз вређање и покушаје да на силу промене исход гласања који њима није одговарао. Као председник скупштине општине, а на предлог овлашћеног предлагача повукао сам на његов захтев остале тачке дневног реда како даља ситуација не би ескалирала и претворила се у физички напад, с тим да више није било тачака закључио сам седницу скупштине општине“, изјавио је за ТопПрес председник СО Топола, Миодраг Миловановић.

Седница скупштине општине Топола прекинута, фото: ТопПрес

Расправа између одборника власти и опозиције  наставила се и испред биоскопске сале, где је дошло и до вербалног дуела између једног одборника из групе грађана „Нови људи за бољу Тополу“ и ПОКС -а.

„Непримерено понашање незадовољних одборника Боље Србије резултатом гласања на првој тачки дневног реда, кулминирало је псовкама и увредама на рачун одборника Нових људи по завршетку седнице. Што се нас тиче, ОИК је донео решење да одборнику Матићу престаје мандат због запослења у општинској управи, закон је у том случају јасан, а одборници Нових људи су гласали по закону. Ако је закон важио за одборника Боље Србије Драгана Јовановића који је такође изгубио мандат због промене пребивалишта, тако закон важи и за одборника СНС-а, Зорана Матића, ствар је јасна“, рекао је лидер Нових људи Мирко Јевтић.

Одборници Нових људи, фото: ТопПрес

Доскорашњи председник СО Топола Драган Јовановић и председник Боље Србије најављује тужбе због ,како је рекао  крађе мандата одборницима и безакоња у раду Скупштине.

„На скупштини од владајуће коалиције остало је само 19 одборника. Зоран Матић је редовно добио позив за скупштину, материјал за исту и дошао је јер је прва тачка била гласање о одузимању његовог мандата. Како није било већине за то десила се највећа крађа  у историји парламентаризма да одборник коме није верификован мандат гласа за одузимање мандата одборнику који је жив и седи у скупштини. Ова крађа је била почетак, дневни ред је усвојен, и када су видели да немају већину после прве тачке председник скупштине прекида седницу, то је тек незакоње. У понедељак пишемо тужбу управном суду, министарству за државну управу и свим међународним институцијама да виде какво је ово безакоње. На крају је дошло до псовки и кошкања међу одборницима јер људи не могу овако лако да поднесу ову крађу“, написао је између осталог на свом фејсбук профилу Драган Јовановић, председник Боље Србије у Тополи.

ТопПрес

Драган Јовановић и одборници Боље Србијем, фото: ТопПрес

KOMENTARI