wikipediawikipedia

Укупно 120 запослених у јавно-комуналним предузећима “Шумадија”, “Градске тржнице”, “Градска гробља”, “Паркинг сервис” и “Зеленило” добиће отказе, сазнаје ИнфоКГ. Уколико се радници до краја 2018. не одлуче за отпремину у износу од 36.000 динара по години стажа, биће проглашени технолошким вишком.

Због припајања “Градских тржница”, “Градских гробаља”, “Паркинг сервиса” и “Зеленила” Јавном комуналном предузећу “Шумадија” доћи ће до смањена броја запослених и то за укупно 120 људи. Због тога је у ових пет предузећа спроведен поступак рангирања запослених и објављене су листе на основу бодовања.

“У складу са новом организационом шемом и систематизацијом, која ступа на снагу 3. јануара 2019., радници су били у прилици да се пријаве за три радна места и то у складу са својим квалификацијама. Спроведен је поступак рангирања радника по систему бодовања, а основни критеријуми су били квантитет и квалитет рада, благовременост у извршавању задатака, односно према руководиоцима и запосленима и њихова иницијатива и иновативност у решавању својих задатака. На основу тога су сачињене прелиминарне ранг листе, које су објављене у предузећама која ће функционисати под окриљем ЈКП “Шумадија” и још увек нико није добио отказ”, објаснио је директор ЈКП “Шумадија”, Немања Димитријевић.

Према Димитријевићевим речима, запослени у јавно-комуналним предузећима “Шумадија”, “Градске тржнице”, “Градска гробља”, “Паркинг сервис” и “Зеленило“, који су на ранг листама “испод црте” до краја ове године треба да се одлуче да ли ће узети отпремнину у износу од 36.000 динара по години стажа. Додаје и да ће се статус радника који се не буду добровољно пријавили за отпремнину решавати током јануара 2019. у складу са законом.

ТопПрес/ Извор: ИнфоКГ, Бранко Вукашиновић