Топола – У Тополи и Клоки али и даље дуго ће се препричавати да  је једна храбра и лепа девојка одлучила да хаљину и штикле замени војничком униформом и чизмама. Овако са поносом ових дана говоре пријатељи и рођаци који су Катарину испратили на редовно служење војног рока, разуме се уз све српске обичаје, како и доликује.

„Ти си ћерко татин син, са тобом се поносим“, каже Катаринин тата певушећи па додаје:

-Пуно ми је срце, иако нисам баш подржавао ову њену одлуку. Сада сам поносан и препоносан, она је моја лепотица татина ћера а са овом одлуком испунила је моје срце. Имам и сина, ако Бог да и њега ћемо овако пратити у војску. Шта да вам кажем, било је прелепо, окупили се пријатељи, родбина, друштво моје ћерке, после петнаест година у нашем селу направљено је овакво весеље, а музичари, морам вам признати по мало су и заборавили те песме за испраћај у војску, после толико година и разумљиво је, каже за ТопПрес, Жељко Стојадиновић, поносни отац.

Жељко и његова мезимица Катарина, фото: ТопПрес

И како рече Катаринин отац, после толико година неко се одважио да припреми весеље за испраћај у војску, а то је једна крхка и лепа млада девојка. Катарина је завршила саобраћајну школу и како нам је рекла нико није био за ову њену одлуку али после дугих разговора подршка није изостала.

„Брат је млађи од мене три године, он вероватно неће имати оволико храбрости као ја и служиће војску као и већина младића последњих година. На мом испраћају у војску било је 230 гостију, све је било супер, сви су зачуђени а кад су се певале војничке песме а ја у хаљини, нашминкана, штикле, људи нису могли да верују“, кроз смех нам прича ова млада девојка која ће за пар дана стати раме уз раме са многим момцима у војничком оделу.

Катарина ће од 1. септембра бити на одслужењу војног рока у Сомбору. Њени пријатељи иако још увек не  могу да верују, ипак покушавају да пронађу разлоге зашто је се њихова другарица одлучила на тако велики корак.

Фото: ТопПрес

„Њен отац је ратни војни инвалид, 1999, године је претрпео повреде на Косову у Нато авијацији од бомби. Катарина је годинама помагала Удружење у којем је њен отац, дружила се са ратним војним инвалидима, слушала њихове приче, проблеме и то је можда имало мало утицаја да се она определи за војску. Било како било, сви смо уз њу, пружићемо јој максималну подршку и са поносом чекамо дан када ће положити заклетву“, причају Каћини пријатељи.

Ова девојка ће бити део авионско ракетне јединице за противваздухопловну одбрану.

ТопПрес

Фото: ТопПрес