Топола – У Липовцу је у присуству председника општине Топола Владимира Радојковића свечано отворена 50. Сликарска колонија. Колико је ова културна манифестација важна потврђује податак да се одржава тачно пола века у континуитету што је сврстава у сам врх сликарских колонија у читавој држави. Част да отвори ову педесету колонију припала је првом човеку општине који је у свом обраћању истакао значај овог догађаја.

Фото: ТопПрес

„Припала ми је изузетна част да се за време мог мандата одржава јубиларна 50. Сликарска колонија. Пола века је дугачак период и знак квалитета и свега доброг што се радило. Хвала селекторки што је направила добру комбинацију за ову колонију, општина вам је обезбедила један изузетан простор за излагање – виноградареву кућу и мислим да ће то место бити достојно за ваша дела“, рекао је Владимир Радојковић, председник општине Топола.

Присутне сликаре и госте поздравила је и Ема Стевановић, в.д. директорка Културног центра Топола.

Фото: ТопПрес

„Неизмерно хвала нашој селекторки, општини Топола и свима вама који сте овде, надам се да ћемо имати лепу и плодотворну сликарску колонију ове године“, казала је Ема Стевановић.

Један од учесника овогодишње сликарске колоније биће сликар из Тополе,  Срђан Срећковић. Он је

„Од  првог дана ова сликарса колонија је професионална и био је први модел сеоског туризма у Липовцу. Имао сам част да учествујем на 28. сазиву сада сам опет ту. Морам да издвојим нашег сликара из Узбекистана, биће ту рада и дружења, у среду ће бити отварање радова из претходне године, а у петак затварање и излагање радова од ове године. Липовац је озбиљно винско место, доста породица се бави сеоским туризмом и очекује нас једна богата монографија да се осврнемо на читав овај период и једна стална поставка сликарске колоније Липовац“, изјавио је за ТопПрес, Срђан Срећковић.

Фото: ТопПрес

Селекторка овогодишње сликарске колоније је  Ана Петровић примењена уметница.

Учешће на овој јубиларној сликарској колонији узели су:  Снежана Скоко, Драгана Дражовић, Невена Костић, Срђан Срећковић, Милена Ристић, Биљана Марковић и двоје уметника из иностранства Рахмани Саид из Алжира и Искандаров Ган из Узбекистана.

ТопПрес

Фото: ТопПрес