foto-sajt-opstine-topolafoto-sajt-opstine-topola

Топола – На територији општине Топола отпочео је попис имовине који се врши у оквиру програма Реформа пореза на имовину, објављено је на сајту општине Топола.

Попис имовине – непокретности неопходно је извршити ради ажурирања базе података пореза на имовину Одсека локалне пореске администрације. У овој фази пројекта на терен су кренули пописивачи. Ангажовано је шест  сарадника – пописивача који ће током наредних шест месеци вршити попис имовине – непокретности.

Они ће ићи од куће до куће ради утврђивања реалног стања непокретности на терену како би се утврдило колико се реално стање непокретности поклапа са поднетим пореским пријавама.
Поновимо да је општина Топола једна од 45 јединица локалне самоуправе у Србији која учествује у Програму Реформа пореза на имовину који спроводи Међународна организација – International Management Group (IMG).

Овај пројакат подржава локалне самоуправе како би повећале наплату пореза на имовину тј. локалних сопствених извора прихода који су значајни за модернизацију јавних услуга које се пружају грађанима и за приватни сектор. Локалне самоуправе ће на тај начин унапредити свој дијалог са грађанима у вези са коришћењем прихода добијених од наплате пореза на имовину.

ТопПрес