Топола – На данашњој седници повереништво Демократске странке (ДС) у Тополи донело је једногласну одлуку о преласку локалног повереништва у Социјалистичку партију Србије (СПС), каже се у саопштењу достављеном медијима.

Како наводе, разлог оваквој одлуци може се пронаћи у неслагању чланова локалног одбора ДС са одлукама руководства странке у Београду. Истовремено, исказано је да се СПС бори за националне интересе и већ три деценије постоји и бори се за праведну и модерну Србију.

Чланови ДС сматрају да једино ОО СПС у Тополи има конкретан и реалан план и програм у вођењу локалне самоуправе која може донети бенефите грађанима Општине Топола. Такође једино је ООСПС био спреман да прихвати део програма и идеја локалног ДС-а, компаративног са идејама ООСПС, а све са циљем бржег тазвоја општине Топола

СПС представља спој младих људи и жена, стручних и угледних људи и у коалицији са Јединственом Србијом (ЈС) представља праву подршку развоју друштва. Било на локалном, покрајинском или републичком нивоу, СПС-ЈС коалиција је показала да се бори за бесплатно образовање, здравство, за праву подршку породицама, али и за развој привреде кроз нова радна места, нове инвестиције и подједнако домаћој привреди.

Чланови локалног ДС-а који су сада у потпуности прешли у СПС наглашавају да ће се још више борити за ове циљеве, и то у духу европске интеграције Србије. Први потпредседник и министар спољних послова водио је спољну политику на начин какав један државник треба да води, не само развијајући билатералне и мултилатералне односе, већ бранећи суверенитет и интегритет наше државе у периоду када је мало подршке на нашој страни. На крају али и најважније веже нас жеља за једнакошћу и социјално одговорној политици, речено је у саопштењу ООДС у Тополи.

ТопПрес