Топола – Одборник „Боље Србије“ Владимир Радојковић предао је данас председнику Скупштине општине Топола захтев за одржавање ванредне седнице Скупштине општине. Уз приложени захтев и дневни ред одборници Боље Србије су доставили и потписе одборника, њих 18 који су подржали ову иницијативу.

„Сведоци смо већ дуже времена, од конституисања ове власти у Тополи да то не функционише како треба. Константно смо  у једној замршеној политичкој кризи којој се не види краја и која би се вероватно завршила принудном управом да ми у овом тренутку нисмо поднели захтев за заказивање ванредне седнице скупштине на којој би се направила једна ваљана већина која би могла да ради у интересу наших грађана. Мислим да је и грађанима доста ове политичке трговине која је сваки дан испливавала од актуелних политичких актера у нашој општини. Нису били способни до сада да врше своју функцију и воде општину ни да формирају стабилну већину, а камоли да заврше пројекте које је Боља Србија започела на челу са Драганом Јовановићем у прошлом мандату. Сматрамо да Топола мора да престане да назадује, започето мора да се заврши али мора и да се ради и напредује, то само може са стабилном већином. Имамо потписаних 17 одборника ја као подносилац сам осамнаести, очекујемо подршку још неколико одборника  који су се изјаснили да су против принудне управе и који се не слажу са овом досадашњом политиком“, рекао је за ТопПрес Владимир Радојковић, представник предлагача испред „Боље Србије“.

Владимир Радојковић, одборник Боље Србије, фото: ТопПрес

Актуелни председник Скупштине општине Топола Миодраг Миловановић, потврдио је за ТопПрес да је захтев за заказивање ванредне седнице стигао у општину.

„Данас око 14 часова ми је стигао захтев за заказивање ванредне седнице СО Топола коју је доставио предлагач испред одборничке групе Боља Србија, Владимир Радојковић.  Као председник Скупштине општине поступићу у складу са законом о локалној самоуправи и Пословником Скупштине општине, у роковима који су истим актима одређени“, изјавио је председник СО Топола Миодраг Миловановић.

Миодраг Милованови, председник СО Топола, фото: ТопПрес

Иначе, претходне две седнице Скупштине општине Топола нису одржане због недостатка кворума и не усвојеног дневног реда.

Председник општинског већа и председник општинског одбора СНС –а у Тополи Игор Петровић најавио је за данас, одржавање састанака са делегацијама политичких група у Тополи. Незванично сазнајемо да се политички актери нису појавили на састанку у општини. Председник општине Топола Игор Петровић није желео да даје изјаве за медије на ову тему.

ТопПрес