Топола –  За Ненада Новаковић из Горње Трнаве, нема одмора. Док већина летује на мору и одмара Ненад летује у башти или на пијацу, и како каже, има сигурну зараду. У повртарској производњи је већ 25 година и не жали се, чак је и задовољан приносима и ценом његовог поврћа.

„Поврће гајим у пластеницима на 20 ари, али и на отвореном. Парадајз на 50 ари, кромпир исто 50 ари, лук на 30 ари. Тржиште је Нови Београд, а цене су од 70 – 100 динара. Доста дуго сам у раној  производњи парадајза и задовољан сам. Пролећна и јесења производња је за салате, углавном холандске сорте. Наводњава се системом кап по кап“- каже за ТопПрес Ненад Новаковић.

 

 Принос који Ненад оствари креће се и до три вагона, плодови су врхунског квалитета али за те резултате потребно је много рада и одрицања.

„Цена од 70 до 100 динара је реална и нама  произвођачима доноси солидну зараду. Ја сам презадовољан, не жалим се никада, шта год да се ради има зараде. Народ је научио да кука, као да од тога има нешто. Мора да се осване и да се омркне радећи па да се види резултат, ја радим између 21 и 22 радна сата, спавам по два сата и не кукам. Летујем на пијацу или у башти, одмора нема, сваки викенд сам на пијацу, празнујем само код куће са породицом Божић и славу,“ – истиче Новаковић.

Поред повртарства Ненадова породица успешно гаји  цвеће  и воће.

ТопПрес