profimediaprofimedia

Неправедно је запостављен у свакодневној исхрани, а требало би да буде обавезна намирница, јер је сусам чувар општег здравља.

Богатство витаминима Б, А, Е, лецитином, ниацином, калцијумом, калијумом, магнезијумом, фосфором, гвожђем, цинком и селеном чине га заштитником срца, костију, зуба, лепоте коже, борцем против слободних радикала…

Стручњаци препоручују да сваког дана убаците шаку сусама у смути или салату, поспете га преко меса или пице, искомбинујете са било којом пастом или питом… Појачава укус јелу, а притом је изузетно хранљив.

Јача зубе и зубну глеђ, требало би да буде незаобилазан у исхрани жена, јер штити и јача кости, снижава крвни притисак и смањује ризик од настанка срчаних болести.

Одличан је додатак у случају упала и инфекција усне шупљине, поспешује избацивање токсина из организма, убрзава метаболизам и циркулацију…

Уколико се редовно конзумира, због високог садржаја витамина Е и цинка, приметно утиче на здравље коже, чува јој и враћа еластичност и успорава процесе старења, исушивања и прераног стварања бора.

ТопПрес/Извор: Новости