Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић изјавио је да би било поштено да се Министарство припреми за одржавање онлајн наставе у септембру, јер има добру платформу и услове да поново покрене часове од куће.

Младен Шарчевић је за данашњу Политику рекао да то још није била тема на седницама Кризног штаба, али да намерава да је покрене на састанку тог тела у јулу и активније се посвети том питању.

„Већ имам разрађене планове за старије основце, средњошколце и студенте, са њима неће бити проблема. Могли бисмо да им уведемо комбиновани наставни режим у оквиру кога би део градива учили од куће, а само повремено, подељени у групе, долазили у образовне установе“, рекао је Шарчевић.

Додао је да су већи проблем ђаци од првог до четвртог разреда јер не могу да буду сами код куће, због чега за њих треба спремити више сценарија.

Када је реч о матурским прославама, Шарчевић каже да оне за сада нису децидно забрањене, али да би било мудро да се обуставе и да матуранти издрже без славља бар још две недеље.

„Битно је да се ђаци не окупљају бар још 15-ак дана, па крајем јула и у августу нека славе колико хоће. Ако сада славе било у затвореном или на отвореном простору не сме их бити више од 200, сви морју носити маске и бити на дистанци. Не верујем да би се некоме свидела таква прослава матуре“, закључио је Шарчевић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг