Фото: ТопПрес

Топола – Сеоски туризам у време пандемије корона вируса је процветао. Све више породица свој одмор планира на селу, у нетакнутој природи, уз здраво окружење и домаћу храну. Један такав објекат налази се у селу Липовац недалеко од Тополе, где је гостима на располагању луксузан смештај, базен, башта и кухиња за припрему хране. Власник објекта „Mona Hill“ Аца Величанин наглашава да је врата свога дома отворио за туристе пре нешто више од три месеца и да је за кратак период угостио велики број гостију, што је за њега и супругу ветар у леђа да припреме бројне садржаје за зимску сезону.

Сеоски туризам у Липовцу цвета, фото: ТопПрес

„Иако смо радили у Београду, прошле године због корона вируса све више времена смо проводили овде у селу. Тако смо и дошли на идеју да нашу породичну кућу преуредимо за смештај гостију и нисмо се покајали. Од скромне породичне куће направили смо луксузно одмаралиште где може да  преспава 12 особа а могу се организовати и мање прославе до 120 људи. Док смо радили, трудили смо се да иако је ово село ипак гости имају одређену дозу луксузности а да се задржи мир, тишина и све оно што село пружа. Издајемо кућу у целости, иако има приземље и спрат који су одвојених улаза. Све што има у приземљу има и на спрату, комплетно опремљени дневни боравци, кухиља, купатило, спаваће собе које су са погледом на базен иза куће или са погледом ка Тополи и Опленцу“, каже за ТопПрес Аца Величанин, власник објекта „Mona Hill“ из Липовца.

Поносни власник објекта, фото: ТопПрес

Поред смештаја у луксузно опремљеној кући, гостима који се одлуче да одмор проведу баш овде на располагању је пространа башта иза куће, где се налази базен и кухиња.

„Башта нам је подједнако важна као и кућа, јер смо у њено сређивање уложили баш доста. Овде је раније био запуштени воћњак, ми смо то очистили и ево видите како сада изгледа. Овде је за сада травна површина у једном делу, где планирамо да направимо спољни биоскоп и неко покретно игралиште за децу. Базен нам је био главна атракција, организовали смо и ноћна купања. Иза базена смо направили један мали рај за хедонисте, имамо велики сто за ручавање за 16 особа са погледом на базен, гости  могу овде припремити роштиљ, испећи прасе, имамо и котлић. У понуди је и домаће вино од винарије Петровић из Липовца, тако да  поред угодног смештаја, базена и домаће хране гостима нудимо и вино јер глупо би било да се овде пије нешто друго“, поносно нам прича Аца.

Собе су за смештај 12 особа, фото: ТопПрес

Објекат „Mona Hill“ отворио је своја врата за госте пре три месеца, а летња сезона траје до 31. октобра. Иако су кренули како кажу скромно, нису се надали да ће наићи на велико интересовање код туриста, па су за кратко време угостили бројне пријатеље и госте.

Породична кућа преуређена у луксузно одмаралиште, фото: ТопПрес

„Кренули смо скромно у целу ову причу али за кратко време јако је одјекнуло и реклама од уста до уста нам је најважнија.  Имамо фејсбук и инстаграм профил,  од Тополе смо удаљени пет километара, од Аранђеловца седам, тако да смо негде на пола пута и лако нас је наћи. Очекујемо помоћ од општине да би наставили са нашим плановима јер доста тога смо осмислили а и са овим што сада нудимо гостима мислим да смо једно од најлуксузнијих места у овом делу Шумадије“, истиче Величанин.

Овакав тип одмаралишта најпогоднији је за породице са малом децом јер маме имају могућност припреме хране а деца су на здравом ваздуху и у природи током читавог дана.

Кухиња и башта у склопу понуде, Фото: ТопПрес

„Овде је заиста лепо, мир је и тишина, далеко је од градске буке, деца су по цео дан напољу тако да баш уживамо. Свако ко овде дође лепо ће одморити, комфорно је имамо све погодности, повели смо и пса. Имамо велику кухињу можемо да припремимо сами домаћу храну, котлић да скувамо гулаш, пасуљ па чак и да испечемо прасе или припремимо роштиљ“, каже  млада мама Сара Божиновић из Београда која је на одмору у Липовцу са супругом и двоје деце.

Пространа башта уз бројне пратеће садржаје, фото: ТопПрес

Нетакнута природа и домаћа храна уз богату понуду вина привукла је ове године туристе у Липовац. Како се у овом селу већ налази седам винарија тенденције су да се у будућности овде интензивније развија и вински и сеоски туризам.

ТопПрес

Фото: ТопПрес