Топола – У општини Топола према последњем попису има 11 регистрованих сеоских туристичких домаћинстава, једно од њих налази се у селу Липовац. Сузана Радисављевић, домаћица која врата свога дома отвара за домаће и иностране госте истиче да су јој први гости били сликари обзиром да се у Липовцу скоро 50 година одржава Сликарска колонија.

Фото: ТопПрес

„Управо због сликара смо и дошли на идеју да региструјемо домаћинство и почнемо да примамо госте. Почели смо да сређујемо кућу, опремамо собу по собу и најпре су нам гости били сликари а онда су почели и остали да нам долазе. Једна сликарка из Русије била је међу нашим првим гостима, била је одушевљена гостопримством и домаћом храном, јако јој се свиђало када припремим колач који не би могла да поручи у луксузним одмаралиштима. У нашем дому имају могућност смештаја, на располагању су две собе двокреветна и трокреветна, купатило, кухиња и зависно од жеље нашег госта можемо да припремамо храну“, каже за ТопПрес Сузана Радисављевић.

Ова домаћица истиче да су им субвенције локалне самоуправе веома значиле и да су уз помоћ тог новца додатно опремили смештај за госте.

Сузана Радисављевић, фото: ТопПрес

„Користили смо подстицаје од општине и та помоћ нам је била јако важна. Купили смо два лежаја, два душека, ормар а имамо још планова да опремимо летњиковац, уредимо двориште и дорадимо још једну собу. Сматрам да су сеоска домаћинства пун погодак, јер је мирно место, људи се наспавају, осећа се та топлина дома и породице, поред тога домаћа храна, прелепа природа а уз све то и вински туризам који је у нашем селу посебно изражен. Ко једном борави код нас увек се враћа а потенцијални гости нас могу пронаћи и на друштвеним мрежама, букингу, преко наше Туристичке организације“, наглашава Сузана.

И нема сумње да је за развој сеоског туризма од пресудног значаја подршка локалне самоуправе, због тога надлежни најављују и у следећој години подстицајне мере које би додатно унапредиле развој ове гране туризма.

ТопПрес

Фото: ТопПрес

2 thoughts on “Сеоско туристичко домаћинство Радисављевић отвара врата свога дома за домаће и иностране госте (ФОТО, ВИДЕО)”

Comments are closed.