Фудбалски савез Србије (ФСС) и Институт за женски спорт потписали су данас споразум о сарадњи на основу којег ће се у наредна два месеца у 10 градова у Србији отворити бесплатне школе фудбала за девојчице основношколског узраста.

Уговор су потписали генерални секретар ФСС Јован Шурбатовић и оснивач Института за женски спорт и селекторка кошаркашица Србије Марина Маљковић.

„Намера нам је да подржимо све девојчице које желе да се баве фудбалом, а важна порука коју желимо да пошаљемо гласи – да, фудбал јесте спорт за девојчице и жене! Институт за женски спорт најбољи је могући партнер у овој мисији, имајући у виду њихову мрежу стручњака, систем коју су успели да успоставе у нашој земљи и омогуће девојчицама бесплатно бављење спортом. Снажно смо уз Институт и надамо се да ћемо овом сарадњом направити велики корак, како бисмо у будућности подржавали и навијали за женски фудбал“, изјавио је Шурбатовић.

Маљковићева је истакла да јој је драго што је ФСС изабрао баш Институт за женски спорт за партнера у пројекту мотивисања девојчица да се баве фудбалом.

„Вредно радимо и очекујемо да прве бесплатне школе фудбала за све девојчице које желе да тренирају овај спорт крену са радом у више градова већ у фебруару. Фудбал је спорт који је перципиран као мушки, време је да то променимо. Сарадњу са ФСС видимо као важан корак за будући развој женског фудбала у Србији“, изјавила је Маљковић.

Према подацима Међународне фудбалске федерације (ФИФА) на свету је регистровано 45 милиона фудбалерки.

 

ТопПрес/ Извор: Танјуг