Срамотно и бахато, лопови ишчупали биљке из Великог парка у Крагујевцу

Срамотно и бахато, лопови ишчупали биљке из Великог парка у Крагујевцу

Крагујевац – Да ли је некоме недостајао украс за двориште или су просто желели да зараде није познато, али за сада непозанти починиоци су из Великог парка у Крагујевцу почупали и однели више од 15 комада зимзелених фотинија. Ову немилу сцену почупаних биљака први су затекли радници ЈКП Шумадија који су изводили радове на урђењу парка.

– Навикли смо да се краду новчаници, телефони па чак и храна, али не можемо да верујемо да лопови више заиста немају никакву границу. Несавесном понашању грађана који уништавају зеленило у Крагујевцу не можемо стати на пут, осим да сваку површину покријемо камерама, али мислим да им ни тако не би стали на пут. Овим случајem који није усамљен морају се позабавити надлежни органи – кажу за РИНУ, у овом јавном предузећу.

Како би стали на пут лоповима, поднета је кривична пријава против НН лица. Овим крађама и бахaтим понашењем појединаца причињена је велика материјлна штета парку у Крагујевцу.

– Крадљивци су до сада из Великог парка ишчупали велики број садница са цветних површина у горњем делу парка. Тада је ишчупано 55 комада сезонске расаде бегоније и винке, 15 мини округлих хризантема, десет комада цинерарије, три округле мини тује, један индијски јоргован, десет комада хортензије и исто толико украсног шибља – додају из ЈКП Шумадија.

Они апелују на суграђане да оваквим поступцима не нарушавају изглед града.

ТопПрес/ РИНА