Влада Србије донела је измењену одлуку о извозу уља којом се извоз омогућава само привредним субјектима регистрованим за производњу уља.

Извоз уља, по измењеној Одлуци, омогућава се само привредним субјектима који су регистровани за делатност производње уља, имајући у виду да жетва сунцокрета почиње средином августа, па је неопходно да се растерете складишни капацитети, саопштила је Влада.

Влада је донела измењену Одлуку о привременом ограничењу извоза основних пољопривредно прехрамбених производа битних за становништво којом се прописују другачији услови за извоз сунцокретовог уља.

Нове цене поштанских услуга у међународном саобраћају

Влада се сагласила и са измењену Одлуком о утврђивању цена резервисаних поштанских услуга у међународном поштанском саобраћају.

Измена ценовника донета је како би се ублажили негативни ефекти разлике између оствареног прихода и трошка обављања универзалне поштанске услуге, заштите интереса предузећа и државе, као и поштовања стандарда и параметара квалитета.

Предложено повећање цена односиће се на писмо масе до 20 грама, на препоручене пошиљке до 50 грама у међународном поштанском саобраћају, као и на писма са означеном вредношћу масе до 50 грама у међународном поштанском саобраћају, одлучила је влада.

ТопПрес/ Извор: Танјуг