Велики број предузетника ове године прелази на нови фискални систем. То значи да ће старе касе, засноване на технологијама и систему који је застарео, бити замењене савременим, смарт уређајима. Нове технологије ће омогућирти директну комуникацију уређаја са Пореском Управом током издавања рачуна. Додатна погодност је што ће од сада на сваком рачуну бити издат и QР код, па ће потрошачи моћи одмах да провере да ли је њихов рачун издат у складу са законом.

Прелазни рок траје до 30.4.2022, када сви привредници обухваћени уредбом морају прећи на нови модел. Ипак, то не значи да не постоје бројна питања о е-фискализацији, а оно које се често провлачи везано је и за нове фискалне уређаје, односно да ли постоје разлике у одабиру уређаја у зависности од привредне делатности и обима пословања.

Водећи оператери већ су представили понуде, а чини се да је највећи избор и најбоља решења лансирала компанија А1 Србија, у оквиру еФискал пакета. Тако се мала предузећа, попут фризерских и козметичких салона, цвећара или занатских радњи могу ослонити на уређаје V2PRO и Сатурн 1000. Услужним делатностима у које спадају пекаре, месаре, пиљарнице и киосци, олакшано смо праћење продаје и уноса артикала преко сертификоване апликације. За средња предузећа, попут ресторана, кафића и хотела, најбољи је D2MINI уређај. Исти уређај ће задовољити потребе апотека и трговина којима је, осим издавања рачуна, потребна и обрада плаћања платним картицама, док су за комплексније системе предвиђена посебна решења која омогућавају комплекснија прилагођавања хардвера и софтвера новом систему. Посебна погодност за све који одлуче да не чекају последњи тренутак је и 100% попуста на месечну претплату од 22. фебруара до истека транзиционог рока, 30. априла. Сви корисници, посебно предузетници који први пут улазе у систем могу рачунати на сву могућу подршку и помоћ током целог периода транзиције и касније приликом употребе уређаја.

Компанија А1 препозната је као поуздан партнер пословне заједнице како кроз понуду иновативних ICT решења која бизнисима олакшавају свакодневно пословање, тако и оператор чији су квалитет мреже потврдиле и независне институције. Ookla®, глобални лидер у праћењу перформанси мобилних и широкопојасних мрежа, тестирању апликација и сродних технологија прогласио је А1 најбржом мобилном мрежом у Србији у 2021, а RATEL (Регулаторна агенција за електронске комуникације) другим најбољим оператором по квалитету.

 

ПР текст