Тиодоровић: Ситуација се не побољшава очекиваном динамиком

Тиодоровић: Ситуација се не побољшава очекиваном динамиком

Епидемиолог и члан Кризног штаба Бранислав Тиодоровић, изјавио је јутрос да се из ванредне прешло у неповољну епидемијску ситуацију, али да то не важи за целу земљу, као у Новом Пазару и око Новог Пазара.

Тиодоровић је рекао да постоји значајно смањење броја нових случајева корона вируса.

„Може се рећи да имамо мало смањење броја првих прегледа и да постоји смањење броја примљених у болнице. Још имамо високу цифру оних који фатално заврше. Најважније је контролисати радно активно становништво, а они који фатално заврше су старији хронични болесници“, казао је Тиодоровић за РТС.

Он је навео да има и деце која су у озбиљној ситуацији.

„Подаци говоре да су они под контролом, али да су у тешкој ситуацији. Ако се каже да су нека деца у Крагујевцу, Нишу, Београду на респиратору, онда то говори о њиховом стању“, указао је Тиодоровић.

На питање шта зна о стању четворогодишњег дечака који је на респиратору у Нишу и бебе у Крагујевцу, онаје одговорио да не зна ништа ново, сем да се педијатри боре за њихов живот.

„Ради се у оба случаја о стеченом обољењу. Та деца која имају предиспозиције, на њих се мора посебно пазити, а њихови родитељи треба да размишљају о томе да им се не донесе вирус и не направи још веци проблем него што га имају“, истиче Тиодоровић.

ТопПрес/ Извор: Танјуг

KOMENTARI