Ивањица – Јован Јеремић из Ивањице један је од оних ретких људи на свету који може као од шале и без и најмање грешке да прича, пева и рецитује уназад. Овај младић схватио је да има овај необичан таленат кад је имао 15 година, а сада као студент у Београду многи другари га питају да им открије своју тајну. Али, ипак чува је за себе.

 

– Занимало их је како то радим, која је тајна, па сам им читао делове из књиге уназад, али и певао неке популарне песме. Поред тога што могу да изговарам речи уназад на матерњем језику, проблем ми не представљају ни страни језици. Уназад знам да говорим на енглеском и француском, али ни други страни језици ми нису проблем, само ако добро чујем гласове у реченици – рекао је Јован за РИНУ.

 

Да има овај таленат открио је сасвим случајно, када је једно вече док је лежао у соби све називе ствари које су се ту налазиле кренуо да изговарам контра и без проблема је успео. Овоме тада није придавао пуно значаја, али кад се слична ситуација поновила и следеће вече одлучио је да каже родитељима.

 

– Прво смо мислили да се шали, да је то навежбао, али онда сам му на папиру написао реч – оториноларингологија која је у сваком смислу тешка за изговор и кад нам је то рекао из цуга схватили смо да заиста има талената – каже Јованов отац Раде Јеремић.

 

– Дошао је и рекао да то може, били смо мало неповерљиви, али смо схватили да се не шали и да може то да ради – речи су његове мајке Биљане.

 

За овај таленат постоји и светски рекорд, а Јован се ових дана припрема за обарање Гинисовог рекорда, а после Нове године знаће се да ли је овај младић из Ивањице постао најбољи на свету.

 

ТопПрес/ РИНА